vineri, 6 ianuarie 2012

Cum alegeti echipamentul outwear pentru snowboard



Jacheta si pantalonii de snowboard.

       Nu intram foarte mult in detalii, adica numarul de straturi, branduri, alegerea in functie de climat etc.
In linii mari aveti nevoie de jacheta si pantaloni confortabili, rezistenti la vant/umezeala, sa permita aerului sa iasa afara (sa respire) si sa fie cool.
       Rezistenta la vant/umezeala trebuie sa fie cat mai mare, cu cat e mai mare cu atat e mai bine iar pretul e si el evident mai mare. Rezistenta la umezeala pleaca de la 5000, recomandat ar fi sa va luati hainele undeva pe la 15-20 de mii, nu aveti nevoie de mai mult. In functie de cate vreti sa carati cu voi pe partie puteti sa alegeti variante mai simple (fara prea multe compartimente) sau cu buzunare pe toate partile (pentru ipod, ochelari, batic, manusi, cartele etc).
       Alegeti haine destul de largi pentru a va oferi mai multa libertate de miscare iar pe dedesupt trebuie sa mai aveti loc si de un first layer. Probati mai multe modele, faceti cateva miscari in magazin si apoi faceti alegerea potrivita.

Casca de protectie

      Casca de protectie face parte din echipamentul de protectie, ea va protejeaza impotriva loviturilor pe partie in urma cazaturilor sau ciocnirii cu alti boarderi sau schiori. De obicei exteriorul este din material plastic, avand pe interior o serie de bureti moi sau mai duri pentru a absoarbe din socuri la cazaturi.
      Alegeti casca pe masura voastra, ea trebuie sa se potriveasca cat mai bine, sa fie comoda si sa nu se miste cand intoarceti capul. Casca se prinde sub barbie cu o curea speciala. In momentul in care va dati casca trebuie sa fie prinsa cu respectiva curea, in caz contrar nu o sa va ofere protectie, la cazaturi ea fiind prima care sare. Puteti folosi si alte elemente de protectie cum ar fi genunchiere, cotiere, armuri pentru spate si umeri.

Ochelarii de snowboard

       Numiti si goggles trebuie sa fie marimea potrivita pentru voi, se se fitxeze cat mai bine pe fata pentru a nu permite vantului sa intre pe sub ochelari.
          Puteti alege lentrile mai deschise sau mai inchise in functie de cat de insorita e vremea in care ii folositi. O pereche de ochelari intre cele doua o sa va multumeasca indiferent de vreme. Puteti opta si pentru ochelari cu lentile de schimb. Alegeti ochelari cu lentile duble, cu ventilatii prin lentila sau prin rama lor.

Manusile

        Scopul acstora este simplu, sa va protejeze mainile impotriva umezelii si sa vi le tina calde in acelasi timp.
        Manusile cu 5 degete sunt cele mai intalnite in snowboarding, ofera mai multa mobilitate la prinderea strapurilor legaturilor, la diverse grab-uri in timpul sariturilor. Cel mai rezistent material la umezeala din care se confectioneaza exteriorul manusilor este Gore-Tex.
        Alegeti manusi rezistente la umezeala si cu interiorul detasabil pentru a fi spalate mai usor. Nu va uitati la buzunare de cartele sau fiermoare nus’ de care, acestea sunt “imbunatatiri” inutile. Daca sunteti incepatori mergeti pe manusi cu protectii, astfel va veti proteja incheieturile la cazaturi.

Accesoriile

       Baticul … da baticul e o componenta destul de importanta din echipamentul de snowboard, nu numai ca arata foarte cool dar va si protejeaza impotriva vantului rece pe care-l respirati cand coborati pe partie.
       De mp3 nu mai zic, pe masura ce evoluati in acest sport, includeti si acest accesoriu in echipament, dar ca incepatori … nu are rost.
       Ski pass holder pentru cartela de teleferic este un accesoriu util, astfel veti tine cartela la indemana cand urcati in instalatia pe cablu. Nu e placut sa vedeti pe cineva postat in fata barierei de la gondola, sa stea sa-si caute cartela prin buzunare si altii din spate sa astepte fara rost.
       Nu va imbracati gros atunci cand mergeti la partie, pentru ca veti depune mult efort, mai ales ca incepatori si va veti incalzi foarte tare, veti transpira si apoi veti ingheta de frig . Daca aveti la voi dispozitive de incalzire gen warmer pads ce produc caldura fara energie sau alte surse exterioare, atunci partiile sunt ale voastre.
     Acum stiti cum sa va alegeti si partile outwear pentru snowboarding.

Un comentariu:

  1. Salut,
    Acesta este un alt articol protejat de drepturi de autor, te rog sa-l stergi in cel mai scurt timp posibil

    Multumesc

    Dragos
    salut@extremeaddict.ro
    http://www.extremeaddict.ro

    RăspundețiȘtergere